TikTok special

Samenwerken met influencers op TikTok [2023 UPDATE]

Samenwerken met influencers op TikTok? Ga aan de slag met één van de snelst groeiende social media kanalen. Hoe vind je influencers op TikTok en hoe werk je succesvol samen met influencers op TikTok? In dit blog delen wij onze belangrijkste insights.

Samenwerken met influencers tiktok

Waarom samenwerken met influencers op TikTok?  

Eerder heb je kunnen lezen dat je TikTok goed als marketingtool kunt inzetten.   

Influencer marketing is de afgelopen jaren een onmisbaar onderdeel geworden van de marketingstrategie van veel bedrijven. Met de razendsnelle groei van TikTok, het platform dat de wereld heeft veroverd met shortvideo, is het duidelijk dat samenwerken met TikTok-influencers een must is voor bedrijven die willen profiteren van de populariteit van shortvideo onder consumenten. In dit artikel bespreken we waarom bedrijven deze strategie omarmen en hoe influencermarketing op TikTok de weg opent naar succesvolle campagnes.

Explosieve Populariteit van TikTok

Met meer dan een miljard actieve gebruikers wereldwijd heeft TikTok zich bewezen als een sociale mediagigant. Wat TikTok uniek maakt, is het gebruik van korte, pakkende video’s die direct de aandacht van gebruikers trekken. Het is een vermakelijk platform waar gebruikers zich graag onderdompelen in de creativiteit en spontaniteit van de content. Bedrijven begrijpen dat het bereiken van dit enorme, betrokken publiek een unieke kans biedt om hun merk op een authentieke en ongedwongen manier te presenteren.

Creatieve content die blijft hangen

De aard van TikTok-video’s is kort, snel en creatief. Deze eigenschappen zijn van onschatbare waarde voor bedrijven die willen opvallen in de overvloed aan digitale content. TikTok-influencers zijn meesters in het creëren van virale trends en uitdagingen die als een lopend vuurtje worden verspreid op het platform. Door met influencers samen te werken, kunnen merken hun producten op een unieke en boeiende manier presenteren, wat leidt tot een blijvende indruk bij het publiek.

Trending challenges en virale effecten:

TikTok staat bekend om zijn trends en viral video’s. Samenwerken met influencers kan je helpen om in te spelen op deze trends en je merk op een leuke en relevante manier te presenteren. Als een uitdaging viraal gaat, kan dit leiden tot enorme zichtbaarheid voor je merk.goed

Hoe vind ik influencers op TikTok?

Er zijn verschillende manieren om zelf influencers te vinden voor jouw bedrijf op TikTok:

1. For you page (#FYP)

Op de For you  page (‘ontdekken pagina’) komen de meest populaire video’s voorbij.

De For You Page (FYP) is de startpagina van TikTok, waarop gebruikers video’s te zien krijgen die zijn aangepast aan hun individuele interesses en voorkeuren. Het is een endloss scroll-feed die voortdurend nieuwe video’s presenteert, samengesteld op basis van het algoritme van TikTok. Het doel van de For You Page is om gebruikers boeiende en relevante content te bieden,

De For You Page kan je helpen om nieuwe influencers te ontdekken die populair zijn bij jouw doelgroep. Door te bladeren door de video’s op de FYP, kun je contentmakers identificeren die goed presteren, veel volgers hebben en relevante inhoud delen.

Influencer vinden tiktok tool

2. Zoeken op TikTok zelf via het 'search' symbool

Ga naar de zoekbalk in de TikTok-app en gebruik relevante trefwoorden die betrekking hebben op jouw merk of branche. Bijvoorbeeld, als je een sportkledingmerk bent, zoek dan op “fitness”, “sport” of “workout”. Je zult video’s en accounts vinden die verband houden met die trefwoorden, wat je kan helpen potentiële influencers te identificeren.

3. Trending hashtags en challenges

Bekijk trending hashtags en uitdagingen op TikTok die relevant zijn voor jouw merk. Door te zoeken op populaire tags, kun je influencers vinden die actief deelnemen aan of de leiding hebben in die trends.

@zachking

Even art gets hungry sometimes. Check out the kindsnacks #KINDSimpleCrunchContest #ad

♬ original sound - zachking
@zachking

Was that a catch? We’re gonna need instant replay… chipotle delivers a touchdown #TikTokTimeout #ad

♬ Yummy - Justin Bieber

Tips voor een succesvolle samenwerking met influencers op TikTok

Het succes van een TikTok-video van een influencer kan afhangen van verschillende factoren. Hier zijn enkele tips om ervoor te zorgen dat de TikTok van een influencer goed presteert:

Creatieve en pakkende inhoud: TikTok is een platform dat gedijt op creativiteit. Zorg ervoor dat de inhoud van de video creatief, uniek en pakkend is. Het moet de aandacht van de kijkers trekken en hen betrokken houden vanaf de eerste seconde.

Trending onderwerpen en uitdagingen: TikTok is gevuld met trends en virale uitdagingen. Door in te spelen op populaire onderwerpen en deel te nemen aan trending uitdagingen, vergroot je de kans dat de video opgemerkt wordt en viraal gaat.

Gebruik van muziek en geluidseffecten: muziek en geluidseffecten spelen een belangrijke rol op TikTok. Kies de juiste muziek of geluidseffecten die passen bij de boodschap en sfeer van de video. Herkenbare en aanstekelijke geluiden kunnen de aandacht trekken en de video aantrekkelijker maken.

Duur van de video: TikTok-video’s hebben meestal een korte duur, meestal tussen de 15 en 60 seconden. Houd de video kort en krachtig om de kijkers betrokken te houden en ervoor te zorgen dat ze de video tot het einde bekijken.

Call-to-action (CTA): moedig de kijkers aan om actie te ondernemen na het bekijken van de video. Dit kan zijn om de video te liken, te delen, een reactie achter te laten of je account te volgen. Een duidelijke en aantrekkelijke CTA kan de betrokkenheid bij de video vergroten.

Kwaliteit van de video: zorg ervoor dat de video van goede kwaliteit is, zowel qua beeld als geluid. Gebruik een goede camera, let op de belichting en zorg voor duidelijke audio om een professionele uitstraling te creëren.

Timing van het posten: het tijdstip waarop de video wordt gepost, kan ook van invloed zijn op het succes ervan. Experimenteer met verschillende tijdstippen en dagen om te zien wanneer jouw doelgroep het meest actief is op TikTok.

Promotie en samenwerking: stimuleer interactie en betrokkenheid door de video te promoten op andere sociale mediaplatforms of door samen te werken met andere influencers. Cross-promotie kan helpen om het bereik van de video te vergroten.

Influencer marketing op TikTok biedt kansen om op een creatieve en impactvolle manier in contact te komen met een betrokken doelgroep. Door de juiste strategieën toe te passen en de kracht van influencers en de populariteit van shortvideo te benutten.

Meer leren over TikTok?

Benieuwd naar de mogelijkheden voor een influencer campagne op TikTok voor jouw bedrijf? Neem dan contact op. 

3 gedachten over “Samenwerken met influencers op TikTok [2023 UPDATE]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *