Voor bedrijven

TikTok blijft groeien in 2023: waarom je als bedrijf nu moet starten met TikTok

TIkTok groei 2023

Er zijn verschillende redenen waarom TikTok zo populair is geworden. Een van de belangrijkste redenen is de gebruiksvriendelijkheid van de app. TikTok maakt het gemakkelijk om korte, creatieve video’s te maken en te delen met vrienden en volgers. De app biedt ook een breed scala aan creatieve tools, waaronder filters, gezichtsvervorming, muziek en tekst, waarmee gebruikers hun video’s kunnen aanpassen en verfraaien.

Daarnaast heeft TikTok ook een zeer actieve community die actief gebruikt maakt van de app (meest uren p/m vergeleken met andere social platformen).

TikTok is ook populair omdat het een brede range biedt qua content. Van comedy en entertainment, tot koken, mode, muziek en zelfs educatie. Er is voor ieder wat wils.

Waarom je als bedrijf moet starten met TikTok

Als bedrijf wil je waarschijnlijk dat je merk zichtbaar is voor zo veel mogelijk mensen, en dat is precies wat TikTok je kan bieden. Met miljoenen gebruikers wereldwijd, is deze social media app een geweldige plek om je merk en producten onder de aandacht te brengen van een groot publiek. Hier zijn enkele redenen waarom je als bedrijf met TikTok zou moeten starten:

  • Reikwijdte: TikTok heeft een enorm bereik, met miljoenen actieve gebruikers wereldwijd. Dit betekent dat als je succesvol bent op de app, je een groot publiek kunt bereiken en je merk kunt laten groeien.
  • Engagement: TikTok gebruikers zijn bijzonder betrokken bij de app en de inhoud die ze consumeren. Dit betekent dat als je eenmaal een groot publiek hebt, je ook een grote interactie zult zien met je inhoud.
  • Creativiteit: TikTok geeft je de mogelijkheid om je merk te presenteren op een unieke manier. Door gebruik te maken van de verschillende creatieve tools op de app, zoals filters en muziek, kun je je inhoud visueel aantrekkelijk maken en opvallen tussen de massa.
  • Viraliteit: TikTok is een app die gericht is op het creëren van viral content, dit betekent dat je merk kans heeft om viraal te gaan en zo een groot publiek te bereiken.
  • Targeting: TikTok heeft veel mogelijkheden voor targeting, zoals geografische targeting, interesse targeting en demografische targeting, waardoor je je inhoud kunt richten op specifieke groepen mensen. Hierdoor heb je de kans om de juiste doelgroep te bereiken en zo een grotere impact te maken.

Wat levert zichtbaarheid als bedrijf op TikTok op?

Als bedrijf is het belangrijk om waar mogelijk je aanwezigheid te versterken en TikTok biedt hiervoor een geweldige kans. Door gebruik te maken van de trends, targeting en creatieve mogelijkheden van de app, kun je je merk op een unieke manier presenteren en een groter publiek bereiken.

Een andere reden waarom je als bedrijf zou moeten starten met TikTok is de kans om je merk te ‘humaniseren’. Door persoonlijke video’s te delen die achter de schermen laten zien hoe je bedrijf werkt, of door video’s te maken van het team achter het bedrijf, kun je een persoonlijke band opbouwen met je volgers. Dit kan helpen om het vertrouwen in je merk te verhogen en de loyaliteit van je volgers te versterken.

Verder, is TikTok een geweldige plek om nieuwe producten en diensten te lanceren. Met de mogelijkheid om video’s te maken die productdemonstraties tonen of nieuwe functies uitleggen, kun je de interesse wekken van je volgers en ze uitnodigen om de nieuwe producten of diensten te proberen.

Als je als bedrijf wilt groeien op TikTok, is het belangrijk om je volgers te betrekken bij je merk en inhoud. Dit kan door middel van georganiseerde challenges, Q&A’s of polls, waarmee je de mening van je volgers kunt peilen.

Tot slot, om succesvol te zijn op TikTok, is het belangrijk om zoekwoorden en hashtags te gebruiken die relevant zijn voor je merk en inhoud, zodat gebruikers jouw inhoud gemakkelijker kunnen vinden. Door relevante zoekwoorden te gebruiken, kun je ervoor zorgen dat je video’s meer zichtbaarheid krijgen en je een groter publiek kunt bereiken.

Meer leren over TikTok?

Benieuwd naar de mogelijkheden voor een influencer campagne op TikTok voor jouw bedrijf? Neem dan contact op. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *