Influencer in de spotlight

Interview met influencer @Jet_andmore

jet_influencer_in_de_spotlight

Voor de rubriek ‘Influencer in de Spotlight’ vragen wij influencers om hun persoonlijke ervaringen te delen. Wat maakt een samenwerking met een merk waardevol? En hoe deel je een samenwerking met je volgers? Dit heeft als doel om meer openheid, transparantie en begrip te creëren omtrent samenwerkingen tussen influencers & merken. 

Deze week: @Jet_andmore (8.101 volgers).
Jet valt in het segment micro-influencer (5.000 tot 50.000 volgers)
en deelt haar passie voor interieur op haar blog en Instagram account

home

Welkom in de spotlight Jet! Als eerste: wie ben je en wat doe je? 😉

‘Ik ben Henriëtte de Jong, maar iedereen kent mij als Jet, daarom gebruik ik deze naam ook op mijn social media, wel zo makkelijk.  

Ik ontdekte Instagram omdat ik gezonder wilde eten. Ik begon met het volgen van ‘fitgirls’ en ‘foodies’ en haalde daar mijn inspiratie uit. Ik deelde zelf ook af en toe een food foto en merkte dat ik de interactie hierop erg leuk vond, iedereen was zo positief en dat was na Facebook echt een verademing. Ik was altijd al graag in huis bezig en toen ik merkte dat de plaatjes die ik daarvan deelde meer reacties kregen dan mijn food foto’s ben ik mij meer gaan verdiepen in interieur accounts.

De eerste paar jaar deelde ik af en toe een foto en was ik er nog niet heel serieus mee bezig. Ik vond dat er al zoveel accounts waren… dus wie zat er nou op mij te wachten? Maar ik kreeg steeds vaker leuke reacties op mijn posts dat ik hier vanzelf in groeide. Toen ik vorig jaar begon met bloggen wist ik dat dit meer dan een hobby was.

Ik vond schrijven altijd al leuk en nu kan ik in bloggen echt mijn ei kwijt, daar wil ik mij dus zeker meer in gaan verdiepen. 

 

Hoe ga je om met samenwerkingen op social media?

Ik benoem een samenwerking gewoon, het is wat het is en daar hoeven we niet moeilijk over te doen. Ik gebruikte eerlijk gezegd niet altijd de hashtags (#ad of #spon) daarvoor, maar daar ga ik nu wel op letten. Ik ben sowieso benieuwd waar de stichting reclamecode mee komt. 

stoelen

Hoe vaak word jij benaderd voor een samenwerking?

Ik word regelmatig via Instagram benaderd voor een samenwerking, vaak zijn dit de grotere bedrijven. Deze samenwerkingen zijn leuk maar wel onpersoonlijk, vaak volgen deze bedrijven je niet en heb je er buiten de samenwerking om geen contact mee.

Omdat ik juist een mensenmens ben vind ik het leuker om een samenwerking aan te gaan met bedrijven waar ik zelf enthousiast van word en die benader ik dan gerust zelf, zeker omdat ik het echt leuk vind om deze bedrijven te helpen groeien.

 
jetandmore

Wanneer ga jij een samenwerking aan met een merk?

Het fijne aan een samenwerking met een bureau vind ik de duidelijkheid, je kan zelf kiezen of je hier akkoord mee gaat en dat doe ik alleen als ik mezelf kan blijven in de uitvoering. Zo ben ik namelijk ook op mijn werk, als verkoopster en mamacare adviseur vertrouwen mijn klanten op mijn eerlijke oordeel en advies, als ik iets niet goed vind dan zeg ik dit eerlijk en daardoor gaan klanten blij de winkel uit maar komen ze ook zeker weer terug. 

Ik heb één keer een samenwerking gedaan waar ik achteraf niet blij mee was, daarom ben ik nu wel kritischer geworden. Tijdens de betreffende samenwerking werd mij letterlijk verteld wat ik voor content moest gebruiken en dat werkt bij mij niet. Ik houd juist van de spontane actie’s waarbij ik bijvoorbeeld mijn pubers kan betrekken en waar ik mijn eigen ideeën op los kan laten. Naar mijn idee blijf je dan ook geloofwaardiger. Wanneer ik dicht bij mijzelf blijf is een samenwerking vaak het meest succesvol. De positieve reacties die je hiervoor terugkrijgt (van zowel je opdrachtgever als je volgers) maakt het voor mij zo waardevol.

Op welke samenwerking kijk je met een glimlach terug?

Op mijn samenwerking met tassenmerk Byhinke. Toen Byhinke dit voorjaar door onze samenwerking 10K volgers haalde op Instagram vond ik dat heel gaaf. Dit was voor mij een stimulans om met dit soort samenwerkingen verder te gaan. Daar doe ik het voor. 

posterstore

Heb je nog een ultieme tip die je wilt meegeven aan merken of bureaus die samenwerken met influencers?

Geef de influencer een duidelijke opdracht, maar wel met creatieve vrijheid.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *